15/2/18

doncs NO

La remor dels fets d'octubre (i de setembre)... i tanmateix, la remor persisteix. 

Es tracta, ni més ni menys, que de... la defensa del estado de derechosin legalidad no hay democracia-. Sense matisos i sense raons. Sense sentit, si t’ho pares a pensar una mica.

Els protagonistes (els que ells decideixen que ho són) dels fets han de comparèixer davant això que anomenen Justicia, per donar compte del que han fet. O del que pensen; o de les seves intencions pretèrites, presents i futures. O de ves a saber què. "La veritat i les formes jurídiques".

Les referències mediàtiques que ens arriben de les declaracions davant els funcionaris de la Justicia ens fan caure no en un mar de dubtes, sinó en un oceà d'estupefacció. Indignació... impotència?

Uns han dit que acaten i acataran l’ordenament jurídic vigent (espanyol); i continuen a la presó. D’altres diuen que tot allò anava de debò i que es pretenia trencar no-simbòlicament amb l’statu quo; i no estan a la presó.

Arbitrarietat? Diran que no. Els profans no en sabem, ho confonem tot... i pensem que el normal funcionament de les Instituciones del Estado de Derecho en realitat amaga una operació política de magnituds considerables.

Doncs no cal saber gaire, per constatar que hi ha persones que estan tancades a la presó de manera ignominiosa, vergonyant, escandalosament bruta. Defensar allò que és obvi: en aquest punt estem.